Korenie badián je plodom ihličnatého stromu z rodu magnólií pôvodom z Číny v tvare osemcípej hviezdy. Badián má príchuť anízu a sladkého drievka a vo svojej domovine je hojne používaný ku kuraciemu a bravčovému mäsu a k rybám. Badián má sladkú štipľa..
Použitie cesnaku je všestranné: do zelených šalátov, inak do omáčok, k zelenine, k mäsu (baraniemu a hovädziemu), do salám či k rybám. Má pozitívne účinky predovšetkým pre obranyschopnosť organizmu a trávenie.
Zloženie: mletý cesnak
Obsahuje stopové..
Chilli prášok získaný z najlepších červených papričiek, zvýrazňuje chuť ďalších ingrediencií a pokrmu samotného. Zloženie: jednodruhové korenie Chilli mleté.
Krajina pôvodu: India.
Vyrobené v Anglicku. Skladujte v suchu a chlade...
Čierne korenie má aromatickú dráždivú a pikantnú chuť. Toto korenie tiež napomáha pri detoxikácii organizmu.
Zloženie: jednodruhové korenie čierne mleté.
Krajina pôvodu: India
Vyrobené v Anglicku.
Skladujte v suchu a chlade. ..
Zmes garam masala je asi najznámejšie indické korenie a tvorí základ mnohých indických kari. Korenie garam masala je známe tiež pod názvom korenie piatich vôní. Zmes garam masaly sa líši podľa regiónu a niektorí kuchári si garam masala navyše upravuj..
Lepkavé korenie vyrobené z divokých granátových jabĺk, ktoré rastú v južných Himalájach. Jedlu dodá trpkú ovocnú chuť. Vhodné do zeleninových, strukovinových aj mäsitých pokrmov. Anardana je sušené semienko a drvina z divokej odrody granátového jab..
Horčičné semienko, drobné čierne guličky, je ostré korenie štipľavej chuti. V indickej kuchyni sa často najskôr hodia na panvicu s tukom a až keď semienka začnú pukať, pridávajú sa ďalšie ingrediencie. Horčičné semienko môžete použiť celé alebo ľahko..
Kardamón sa tiež nazýva kráľovná korenia. Jeho zelené struky sú plody voľne žijúcich rastlín v dažďovom pralese. Používajú sa buď celé, alebo drvené. Kardamom zelený má výraznú vôňu a citrónovo-kvetinovú chuť s ľahkou prímesou gáfru a eukalyptu. Pra..
Zmes korenia v Indii nazývaná ako Masala, existuje mnoho typov zmesí rôznych pálivostí. Používa sa do mäsových aj zeleninových karí (= pokrm), smotanových polievok a omáčok, do polievok, strukovín, ryže, mletého mäsa, na kura, králika, ryby atď.
Zl..
Zmes korenia v Indii nazývaná ako Masala, existuje mnoho typov zmesí rôznych pálivostí. Používa sa do mäsových aj zeleninových kari (= pokrm), smotanových polievok a omáčok, do polievok, strukovín, ryže, mletého mäsa, na kure, kralika, ryby atď.
Zlo..
Amčur je bohatý na vitamín C, zvyšuje chuť do jedla a používa sa proti zápche. Do pokrmov sa pridáva bezprostredne po ich dovarení. Je výborný na dochutenie strukovinových jedál – dálov, múčnikov, mäsitých jedál, polievok, omáčok, čatní.
Toto koreni..