Rasca čierna, latinsky nigella sativa, sa na Slovensku zvykne nazývať aj Černuška siata, Černucha siata, či Čierny sezam. Prvé zmienky o využívaní tejto zázračnej plodiny pochádzajú spred viac ako 3000 rokov.
Jedno semienko, desiatky účinných láto..
Ľanové semienka obsahujú vitamíny B, C, E, K, vápnik, omega 3 kyseliny, fosfor, horčík. Ľanové semená sa odporúčajú preventívne užívat v dávke 20 g denne, zomletím a pridaním do plnotučných produktov (jogurt, tvaroh)
Krajina pôvodu: ČR
Nutričné hodno..
Ľanové semienka obsahujú vitamíny B, C, E, K, vápnik, omega 3 kyseliny, fosfor, horčík. Ľanové semená sa odporúčajú preventívne užívat v dávke 20 g denne, zomletím a pridaním do plnotučných produktov (jogurt, tvaroh)
Krajina pôvodu: ČR
Nutričné hodno..
Rasca čierna, latinsky nigella sativa, sa na Slovensku zvykne nazývať aj Černuška siata, Černucha siata, či Čierny sezam. Prvé zmienky o využívaní tejto zázračnej plodiny pochádzajú spred viac ako 3000 rokov.
Jedno semienko, desiatky účinných láto..
Všeobecne o CHIA semienkach
CHIA semienka sú drobné semiačka šalvije hispánskej (Salvia hispanica), ktorá rastie v niektorých krajinách Južnej a Strednej Ameriky. Tieto semienka patria k tradičným potravinám a po dlhé generácie sa pestujú v niektor..
Všeobecne o CHIA semienkach
CHIA semienka sú drobné semiačka šalvije hispánskej (Salvia hispanica), ktorá rastie v niektorých krajinách Južnej a Strednej Ameriky. Tieto semienka patria k tradičným potravinám a po dlhé generácie sa pestujú v niektor..
Všeobecne o CHIA semienkach
CHIA semienka sú drobné semiačka šalvije hispánskej (Salvia hispanica), ktorá rastie v niektorých krajinách Južnej a Strednej Ameriky. Tieto semienka patria k tradičným potravinám a po dlhé generácie sa pestujú v niektor..
Tekvicové jadierka obsahujú nenasýtené mastné kyseliny – omega-3. Sú vhodným zdrojom vitamínu A, E a kyseliny listovej. Obsahují radu minerálov: zinek, vápník, železo, fosfor, mangan, meď, selén, draslík, fytosteroly - rastlinné estrogeny.
Nutričné h..
Tekvicové jadierka obsahujú nenasýtené mastné kyseliny – omega-3. Sú vhodným zdrojom vitamínu A, E a kyseliny listovej. Obsahují radu minerálov: zinek, vápník, železo, fosfor, mangan, meď, selén, draslík, fytosteroly - rastlinné estrogeny.
Nutričné h..